22 Dec 2011

Tote Boutique Giveaway

Salam..hehe..baru perasan lak Cik As kita dari Tote Boutique ada wat GA..nasib baik sempat lagi hehe..


So kawan2, masih ada masa seminggu lebih tau..jom le join sesama :) harap2 menang la..nanti dapat hadiah card wallet yg cun melecun dr Cik As tu.. ;) ameeen...

10 Dec 2011

Xmas GA: Little Crab Handmade Supply

Salam..makin byk GA yg dianjurkan nk akhir tahun ni..yg ni Little Crab Handmade Supply nya GA;


Little Crab Handmade Supply XMAS Giveaway 
(5/12 - 20/12/2011)

Step 1:
Click "LIKE" on Little Crab Handmade Supply Facebook Fan Page OR


Step 2:
Post this Xmas Giveaway details in your blogspot @ in your Facebook.

Step 3:
Leave message under our LCHS Blogspot's Giveaway Post saying that 

you wanna join this giveaway and you have already done 
Step 1 and Step 2. Post together with your name and email address.

After done 3 steps, you'll be entered into the draw to win these:




ONE set include:
- 4 pcs 1/8 meter group polka dot cotton linen fabric
- 4 zip head
- 1 leather snap button
- 1 purse frame (8.5cm)
- 2 meter pink linen bias tape



All the best for those who are interested!!

25 Nov 2011

"My Craft Garden 1st Giveaway"


Assalamualaikum para bloggers sekalian.... ;p bertemu lagi kita dlm rancangan gila2 GA..hihi x tau la nape semenjak dua ni syok pulak join GA..walaupun kadar kemenangan tu setakat ni hanya macam sekali seumur hidup (huhu...dh mcm nyawa2 ikan jer betapa tipisnya harapan), tapi semangat dgn kata2 "belum try belum tau", jadi atie gagahkan jugak join apa2 GA je yg sempat dirembat hehehe..

My Craft Garden ni blog milik seorg crocheter (mcm atie la, tp dia much more expert la than me..hehe), yg buat 1st GA ni sbb meraikan perubahan nama blog drpd yg asal (Mamaleesya@home) kpd MCG ni la..kenapa dia tukar? haa..sgtlah tragis ceritanya..alkisahnya blog lamanya diserang virus..tapiiii..itu bukanlah penghalang utk mamaleesya utk terus bercrochet & mendptkn kembali peminat2 & followers sblm ni kan kan? hehe...oh ya, GA ni juga dirancang khas sempena ulangtahun perkahwinannya dgn suami terchenta yg ke-4 
genap 17 Nov 2011 yg lalu...

we go right away to syarat2 GA:

  1. Mesti ada blog sendiri atau facebook <-- oh..ini la blog atie.. Crochet Gadis Pekan ;p
  2. Buat satu entry ringkas bertajuk "My Craft Garden 1st Giveaway" dan copy banner giveaway kat atas tu and then link kan ke entry ni ...kalau tak ada blog, war-war kan sahaja tentang giveaway ni di wall FB anda dan kalau boleh tag lah beberapa orang besfren anda ye... <-- banner GA yg tlh di'copy' & di'link' ke entry GA mamaleesya ada kt atas tu yer.. ;p 
  3. Sila tinggalkan komen beserta dengan email anda supaya senang saya nak hubungi kalau terpilih sebagai pemenang nanti... <--- ameeennnn...dh tinggalkan komen yg bernas & email hehe..
  4. Kena follow ke? hehe...tak kisah, terpulang lah nak follow ke tak....(kalau nak, follow lah seikhlas hati ye...:) <-- i dh lama follow you ;p
  5. Opps...untuk yang tinggal di Malaysia sahaja ye....(senang nak pos hadiah nanti...;) <-- hehe nk COD pun boleh ;p mmg i kat klang valley, m'sia je ni..
  6. Tarikh tutup giveaway adalah pada 17 Disember 2011 tepat jam 12.00 tengah malam... <-- hari ni baru 25 Nov 2011 jam 2.27 am..oh sempat sgt nk join hihihi...
Jom tgk hadiah plak...of course la item2 crochet kan.. ;p

comey yg amat kan? ;p

Mamaleesya akan pilih secara random 2 org pemenang bertuah & part yg plg bestnya, pemenang boleh pilih salah satu (1) hadiah dari 3 hadiah di atas dan boleh demand warna favourite sendiri tau ;) Pemenang akan dpt hadiah BONUS lagi MISTERI jika jadi follower MCG ;p jadi..apa tunggu lagi...serangggggggg!! 


-------
No.: 8
RESULT: +ve
-------

19 Nov 2011

another kopiah ;p

slm..
ni atie upload lg kopiah yg dikait... :)








ok..atie nk ke Kuantan jam 9.30 pagi ni, nk jumpa crafters yg akan buka booth di Langkawi cuti sekolah & LIMA nanti ;p wassalam...

p/s: reminder for myself..dh smpai Kuantan nanti, nk buat entry utk GA ni .. http://mamaleesyas.blogspot.com/2011/11/my-craft-garden-1st-giveaway.html hehe..betul2 gila GA ni ;p

18 Nov 2011

GA Intan pula... ;p

salam..
entry utk GA kali ni atie ringkas je...
GA dari Intanz Handmade Shop ni sempena birthdaynya pd 13 Nov lepas..Happy Belated Birthday Intan! (hehe yg ke-brp ni? ;p) So, dia nk kasi kita hadiah la sempena birthday dia..eh bukan kita ke yg patut kasi bday gift? hehe btw, thanks Intan krn organize GA ni..

Syarat2 GA Intan:
1) Follow her blog at http://intanzhandmadeshop.blogspot.com/
2) Share her GA post in your FB Wall .. just copy this link & paste to your FB Wall ok ;p http://intanzhandmadeshop.blogspot.com/2011/11/my-birthday-giveaway.html
3) Like her FB Page https://www.facebook.com/intanz.handmade
4) and last but not least, leave your comment on her GA post, not to forget your link & email ;p

as simple as that.. and as for me, I'm DONE! <--- kira dh layak la utk jadi peserta GA hehe

fuh fuh..harap2nya dpt la hadiah ni..utk SEORANG PEMENANG bertuah je tau ;p

1) Embroidery Kitchen Linen (Dark Pink) - 1 (19" X 20")
2) Button Hair Clip - 1 PAIR
3) Felt Fridge Magnet - 1
4) Felt Rose (2 IN 1 Pin Brooch) - 1
5) Ribbon Love - 1 METRE
6) Ribbon Bear - 1 METRE
7) Ribbon Ladybug - 2 METRE
8) Ribbon Pink Polka Dot (1") - 1 ROLL
9) Ribbon Pink Polka Dot (1CM) - 1 ROLL


jom layan gmbr2 hadiah...





 mak aii..banyaknya hadiah.. ;p mmg Intan ni sgt happy lah celebrate birthday dia..May Allah Bless U Dear.. :)

11 Nov 2011

Kopiah Amirul

Assalamualaikum..
hehe..bertemu lagi on special date ;p nk letak la sket gmbr update tempahan kopiah aritu.. :) today, I'm focusing on my next project using special yarn to enter tomorrow's contest by Sew & Craft group..let's brainstorming..oh yeah!


1 Nov 2011

1.11.11 My Crochet-Free Day :)

Salam...
Atie xnk lepaskan peluang tulis entry pd tarikh yg cantik ni :) this date once pernah jadi my 'favourite' day & hari yg ditunggu2 since year 2000..but now for me is 'biasa' je..huhu..dh get used to 'forget' since year 2008..hehe sounds so mysterious right? ;p later i cerita ok :)

So today Atie rehat drpd keje2 mengait kopiah raya haji..alhamdulillah yg last order siap semalam..hari ni belum ada masa nk pi post office sbb hari ni Atie nk rehat :) tapi bukan rehat kt umah..my rest day = outing day...panjang sgt nk cerita my day today, but conclusionnya i'm happy..lepas layan cite "Edisi Khas" mlm ni, Atie nk tidur...esok baru mula misi menghantar tempahan kepada customer :)

See u tomorrow :)

* Sharing my pic in 2006 @ Genting Highland Cable Car (bring my memory back to 1.11.2006)


why should i carry the blue sweater that day...just bring sad memory to me 

24 Oct 2011

Kopiah Order..updated finally

Salam..singgah jap je utk upload gmbr2 order kopiah utk raya haji x lama lagi..nanti citer panjang2.. hehe ;p layanzzzz....




internet sgt slow ok..upload satu gmbr je dh almost 30minutes..lenkali la atie upload kopiah yg lain ;(

14 Oct 2011

GA: Shop Eiska

Assalamualaikum...


Shop Eiska Giveaway




pssstt...ni Atie nk habaq mai.. Shop Eiska ada buat GA la uols! hehe sempena pembukaan blog Shop Eiska yang baru pada 4 Okt 2011 (dulu kat sini) ;p 

* Apa yg dijual di Shop Eiska ni? Haa...ada pre-order & ready stock handbags, wallet, baby/kids wear, crocheted item pun ada (sama geng la kita ;p) etc.. nk tau psl owner nye lebih lanjut, add la FB dia & Like Page dia...sekian..

Ok, back to GA...FQA yg biasanya bakal peserta nk tau bila ada GA ni:


Q1. Bila mulanya? 
A: 10 Okt - 31 Okt 2011


Q2. Siapakah yg layak?
A: sesape je yg berminat, cam Atie ni haa..sambil menyiapkan projek, best jugak blogwalking, terjumpa lak GA apa lagi.. ;p tp kalau sesapa ada blog tu, its an advantage la utk join GA ni :0


Q3. Apa syarat2nya nk join GA Shop Eiska ni? <-- refer je kt sini for quick answer..tapi memandangkan atie saja nk memenuhkan entry ni, so atie senaraikan jugak syarat2nya di sini:

Syarat penyertaan:

  1. Copy banner GA (seperti di atas) berserta link di sidebar blog anda jika anda mempunyai blog <-- DONE!
  2. Buat entry mengenai GA -- optional (tapi ada hadiah tambahan jika menang GA) <-- ada blog, jadi SETTLED! jugak
  3. Follow blog Shop Eiska dan letak link di blog list anda -- optional (tiada paksaan) <-- dh jd follower huhu..DONE!
  4. Follow blog Little Marquise dan letak link di blog list anda -- optional (tiada paksaan) <-- x terpaksa pun...so DONE!
  5. 'Like' fb page Shop Eiska dan fb page Little Marquise -- wajib :) <-- yg wajib mesti buat.. dh Like both page... CHECKED!
  6. Tinggalkan jejak anda (link blog dan ID fb) di ruangan komen entry ini <-- baiklah (semangat nk menang nye pasal ;p) BERES!
Q4. Kalau menang, dapat hadiah apa? Best ke hadiahnya? <-- hehe ini soklan plg fofular lah..

Mana tak bestnya oiii...ni haa hadiah2nya kalau sape yg bertuah tu...(copy paste jer dr entry Shop Eiska)


Carter's overall set (size : 6m)
&
Longchamp Le Pliage medium folding tote long handle (replica)

Oppss...bukan tu jer...ada hadiah khas utk peserta GA yg bersusah payah buat entry psl GA di blog masing...

so, ada peluang dpt 3 hadiah sekaligus. Menarik bukan? <-- menarik , tertarik sangat!!
(* Pemenang akan ditentukan dengan menggunakan khidmat random.org.)
Gelang Cat's Eye

KESIMPULANNYA: bagi yg berminat  atau xde pape entry nk post kt blog hari ni (cam Atie ni haa...belum smpai seru nk masukkan gmbr2 order crochet;p), JOM la kita JOIN reramai yer...GOOD LUCK EVERYBODY!!

p/s: x lupa doa & tawakkal huhu moga2 menang ^-^

11 Oct 2011

NJ Creative GA: Demam GA!!

Salam rakan2 bloggers sekalian,

Hehe...Atie teruja nak tulis entry ni sbb ni 1st time Atie join GA :0 and dlm byk2 GA, GA dr NJ Creative ni yg Atie terpikat..hehe kenape? Sbb pemenangnya dpt duit..fuhhh pagi2 bercakap psl duit ni, semoga dgn berkat pagi, mana la tau Atie bertuah jadi pemenangnya..*wink wink*  (^-^)



Rakan2 yg berminat nk join, bolehlah ke link ni:
NJ Creative Handmade Craft
untuk mengetahui syarat2 penyertaan :)

Alang2 join GA ni, Atie berkenalan la sedikit sebanyak dgn blog NJ Creative ni...
sbnrnya Atie dh lama jadi follower NJC & dh Like pun FB dia ;p 
Sebelum ni NJC ni dikenali sbg Budgetcraft & di'rebrand" sempena 2 tahun perkenalannya dgn her hubby..so sweet kan ;0 
NJC telah memulakan bisnesnya pada 22 Mei 2010, dh setahun lebih dah ;) cayalah....
Jom kita tgk sekali imbas apa jenis produk yg NJC buat ni..hmm..craft berasaskan FELT rupanya..antaranya:
keychain
frame gambar

another hp case: "Android"
hp case & charm: "Apple"
brooch munge2 ;p



Selain felt craft, NJC juga ada terima tempahan produk2 ni:

pillow

treat bag
handmade card
another treat bag
 What do u think guys? kreatif kan owner NJC ni? Bagi yg bakal melangsungkan hari bahagia bolehlah membuat tempahan door gift etc di NJ Creative Doorgift Shop beliau..pasti lebih meriah majlis korang ;p
Maybe Atie ni tau crochet & cross-stitch je,
so sgtlah appreciate crafters lain..

tapi kalau lah menang GA ni, selain dpt
DUIT RM50 (x 1 seorg pemenang bertuah shj <-- Atie kah? ;p), 

Atie kah yg bertuah?? hehe inshaAllah
pemenang juga bakal mendapat
HAMPER BARANGAN FELT ( x 3 org pemenang)..
jika Atie menang, inshaAllah bolehlah Atie cuba buat felt kan kan? ;0

Lastly, seperti peserta2 GA lain, Atie juga berharap akan dpt memenangi penyertaan pertama kali GA
ni yg akan tamat pd
30 Oktober 2011 ;p (jom meriahkan ramai2..)
Allahumma Amiiin....Sekian..

--------
RESULT: +ve (Pemenang Utama)
--------


5 Oct 2011

future projects: HATS & BEANIES

Salam...agak lama Atie tidak update blog  crochet ni :) bukan apa, just skrg tgh sibuk siapkan order kopiah kait, agak limited masanya krnn nk dipakai waktu raya haji :) hari ni just nk masukkan ttg entry mengenai my future projects: HATS & BEANIES! Atie baru dptkan beberapa contoh hats & beanies dr few resources...just to share the pics for your reference ;p















11 Sep 2011

Rippled Baby Cardigan

Assalamualaikum...

pd hari raya lepas, Atie terima tempahan drpd kawan Acik (my sister) iaitu Pn. Physha utk anak perempuannya (Nusayba)..dia akan mengikut suaminya ke New Zealand krn sambung belajar; their flight is tomorow, 12/9/11..jadi spt kebanyakan ibu2 lain, Physha juga x ketinggalan membuat persediaan pakaian her daughter di sana..Atie terus agreed ngn order ni sbb Atie dh lama nk wat cardigan crochet ni..alang2 dh ada tempahan, blh la wat koleksi projek..So, slps selesai majlis perkahwinan adinda Maryam & reception, Atie mula mengait pada 7 Sep 11...Alhamdulillah, after 2 days (9 Sep 11) Atie berjaya siapkan sweater walaupun penat kenduri belum hilang..Atie ambil kesempatan siapkan tempahan ni semasa berpuasa sunat 6 bulan Syawal...


1st day.. 7/9/2011
still struggling.. 8/9/2011 .. can't wait to see the result
finally done at early morning 9/9/2011
closer view.. button & pom-pom

Selepas packing the item, Atie terpaksa poskan guna Transnational Courier service sbb dh hari Jumaat, pos Kelantan cuti..alhamdulillah cardigan ni smpai ke destinasi (Transnasional Shah Alam, SS17) & Acik tolong ambilkan utk diserahkan kpd Physha pd 10/9/11..ini gmbr Nusayba yg dipegang oleh Acik sdg memakai my Rippled Baby Cardigan..thnx Acik krn beri peluang kpd Kakak ambil tempahan ni drpd Physha ;p


Selamat menjalani hari2mu di perantauan ye little Nusayba ;p

p/s: ini gmbr2 yg mama Nusayba postkan di fb, gmbr Nusayba memakai cardigan ni di New Zealand :)



tersangatlah comelll Nusayba ni.. aunty doakan Nusayba menjadi anak solehah ye :)