28 Sep 2014

Kopiah & Boot for KAYYIS

Salam..

Set kopiah & boots merah-hitam ni tempahan urgent dari Pn. Iwani, adik kpd my bff Anis.. last raya dia juga ada tempah kopiah utk anaknya ARISH .. kali ni Iwani tempahkan set kopiah n boots ni utk dikirimkan kpd bff dia yg study di Lancaster Uni, London.. dia kirimkan melalui bff Atie yg juga baru nk mula PhD study dia di Uni yg sama.. kebetulan pula ye..

Iwani order agak urgent.. Atie terpaksa selit2kan buat order ni utk catch up ngn tarikh Anis berlepas dr Kelantan ke KLIA n terus ke London pd 27/9 semalam... Alhamdulillah tempahan siap on time. Selamat sampai ke destinasi la ye tempahan ini..hehe merentas benua uuu..




... in the making (25/9/14) ..




Alang2 tulis post ni, selitkan sekali lah gmbar ARISH pakai kopiah raya dia.. tome tome
(more pics here .. )


Pink & Red Turban

Salam,

Ini kali ketiga Atie dpt tempahan utk kait baby turban .. turban ni adalah free pattern dr thismamamakesstuff.com .. sgt senang written instruction nye..

Order ni dr Pn. Murni dr Kuala Kangar yg sdg menunggu kelahiran princess nye x lama lagi.. so dia order 2 pcs at once, pilihan warnanya bright pink & red .. Atie decide utk buat 2 size berbeza so that baby blh pakai lama sket.. saiz newborn would be too small & baby cepat membesar esp. ukurlilit kepalanya..





2 turban ni atie siapkan in less than 2 hours awal pagi ni.. by noon, Atie dh minta abah poskan.. kebetulan hari ni till 30/9 ni Atie di Ipoh utk urusan kerja di Seri Iskandar..







Kebetulan pagi ni si kecik Rafiiq bgn awal n aktif pulak jln2 keliling umah.. sblm masukkn dlm sampul poslaju, try la pakaikn turban ni kt dia.. x sangka lak dia ber'catwalk' pkai turban tu... alahaiiii... as usual, u're sooo adorable Rafiiq sayang..







p/s:

gambar